Născută într-o zi de început de toamnă, între oameni cu gând limpede și suflet deschis, Asociația Năzuințe își propune să aducă stropi de bine și frumos într-o societate uneori prea grăbită și intolerantă față de tot ce este altfel, față de cei ce nu reușesc și plutesc în derivă într-o lume dezlănțuită.


Oricât am năzui, nu putem alunga răul din jur și, uneori, nici din noi. Dar putem încerca împreună a săvărși bucurii simple către ce este viu și în nevoie.


Așadar, cum ar fi să reușim să devenim Moșul plin cu daruri pentru copiii mai puțin norocoși, să colindăm oamenilor pentru care Crăciunul se confundă cu tristețea și singurătatea, să hrănim sau să contribuim la adăpostierea unor animale abandonate, să aducem pentru prima oară niște copii într-o sală de teatru, să dăruim unei fete rochia de banchet la care visează, să organizăm excursii pentru copii carora lumea le pare un cerc strâmt ?


Sunt năzuințele noastre, ale celor trei din NĂZUINȚE, dar sunt convinsă că împreună, dăruind vom dobîndi și că vom conjuga mai des verbul ”a fi”, și nu” a avea”.
Cineva spunea că Sărbătorile nu trebuie să devină un mod de ”a risipi cerul”.
Parafrazând, viața însăși ar trebui să tindă spre cer, nu ca un ultim lăcaș, ci ca ideal de înalt, bun și frumos.

Vă mulțumim pentru că vom năzui împreună,

Alina, Mara și Sonia MAER